اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل
اوريفليم لكل مصر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فخذ ضانى بالفرن مع ارز بالخلطة

اذهب الى الأسفل

فخذ ضانى بالفرن مع ارز بالخلطة Empty فخذ ضانى بالفرن مع ارز بالخلطة

مُساهمة من طرف nora الإثنين أكتوبر 31, 2011 8:57 am

المقادير:




• فخدة ضاني.




• كيلو فلفل رومي أحمر.




• 4علب زبادي.




• 5معالق صغيرة خل تفاح.




• كيلو رز.




• كوباية كبيرة زيت.




• 2 ملعقة كبيره ملح.




• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.




• 2ملعقة كبيرة بهارات.




• ملعقة صغيرة كاري.




• نصف كيلو بندق.




• كوباية كبيرة ماء.




• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.




• ملعقة صغيرة فلفل أسود.




• قطعتان فحم.




الطريقة:




1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل




الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل




والبهارات والفلفل الأسمر"...




2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده




نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع




صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه




الفخدة...





3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة




أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...




5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر




ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ




برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.




6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار




ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم




على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.




7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش




من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.




وبالهنا والشفا


nora
عضو مؤسس
عضو مؤسس

الموقع : مشرفة قسم مطبخ المصري
عدد المساهمات : 783
نقاط : 1552
تاريخ التسجيل : 08/04/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى