5 وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
5 وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم
رنجة بالمسطردة
المقادير:
4 رنجات
بصلة
1/ 4 كوب خل
1/ 4 كوب ميه
ملح وفلفل أسود
2 ملعقة مسطردة
فلفل ملون مفروم صغير
1/ 2 حزمة شبت مفرومة
الطريقة:
1- أول حاجة هتنقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق علشان تنزل الميكروبات.
2- نظّفي الرنجة وانزعي منها السلسلة والجلد والرأس والذيل، واقسميها نصفين.
3- قطّعي البصل حلقات رفيعة ورصّيها فوق الرنجة.
4- اخلطي الخل والميه والفلفل الملوّن المفروم والشبت المفروم والفلفل الأسود والمسطرده واطبخيهم على النار لمدة 6 : 8 دقائق.
5- سيبي الخليط ده يبرد وصبّيه على الرنجة وغطّيها وحطيها في الثلاجة مدة كافية علشان الرنجة تتشرّب الصوص، وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونسرنجة بالكريمة
المقادير:
4 رنجات
2 بصل
ليمونة
1/ 2 كوب زيت
كوب كريمة طهي
ملعقة صغيرة سكر
3/ 4 كوب عصير ليمون
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وبعدين نظّفيها واخليها.
2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.
3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.
4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.
5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.
6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
*******************
رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليطرنجة بالخل والسكر
المقادير:
4 رنجات
كوب خل
كوب سكر
2 ثمرة جزر
بصلة صغيرة
1 و 1/ 2 كوب ميه
فلفل أسود وأبيض
2 ملعقة صغيرة مسطردة
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة.
2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.
3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.
4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.
5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.
*******************
اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيه على السلطةسلطة الرنجة
المقادير:
2 ثمرة جزر
2 ثمرة بنجر
خيار مخلل
فلفل أبيض
حبة بصل صغيرة
رنجة متوسطة مخلية
2 ثمرة بطاطس متوسطة
لعمل الصوص:
كوب كريمة أو زبادي
ملعقة عصير ليمون
2 ملعقة عصير بنجر
سكر
ملح
الطريقة:
1- اسلقي البطاطس والجزر في حلة، واسلقي البنجر في حلة تانية.
2- قشّريهم وقطّعيهم مكعبات أو أي شكل تحبيه، ومعاهم البصل والخيار المخلل والرنجة واخلطيهم مع بعض.
3- اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيها على السلطة، وحطّي عليها مكعبات البنجر قبل التقديم على طول.. وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم حطى عليه زيت واعصري عليه ليمون وقدّمي معاه عيش محمصمعجون الرنجة
المقادير:
كيلو رنجة
1/ 2 كوب طحينة
3 ثمرات طماطم
2 فلفل حامي
كمون وشطة
عصير ليمون
بصلة صغيرة
زيت وخل
الطريقة:
1- اسلقي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقيقة علشان تقتلي الميكروبات والبكتيريا.
2- نضّفيها وانزعي منها الشوك والجلد واخليها تماما وقطّعيها قطع صغيرة.
3- قطّعي عليها البصل والطماطم والفلفل وحطّي معاهم الطحينة والخل والكمون والشطة واضربيهم في الخلاط.
4- هيطلع معاكِ معجون رنجة وعند التقديم حطي عليه زيت وعصير ليمون، وقدّمي معاه عيش محمص.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة:
ممكن تحطّي معاها البطارخ، وممكن تعملي البطارخ بالطريقة دي لوحدها من غير رنجة.
*******************
عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمونبعد ما خلصنا وصفات الرنجة، هنعرف مع بعض إزاي نحضّر الترمس وحمص الشام..
الترمس
1- كل اللي عليكِ إنك تشتري الترمس من عند أي عطار، بس خلّي بالك، لأن فيه نوعين من الترمس؛ نوع بلدى ونوع مستورد، والطريقة واحدة في الاتنين بس بتفرق في المدة اللي هيحتاج إنه يتنقع فيها، لأن البلدي بياخد وقت أطول.
2- هتجيبي الترمس وتغسليه كويس وبعد كده حطّيه في ميه واغليه.
3- ارفعيه من على النار وسيبيه في الحلة وهو متغطي لمدة ساعة، وبعدين صفّي الميه واشطفيه وحطي له ميه جديدة.
4- سيبيه في الميه لمدة من 2 : 6 أيام حسب نوع الترمس، وطبعا كل يوم تشطفيه وتغيّري الميه.
5- لما تحسّي إنه استوى حطّي شوية ملح في الميه وسيبيه 4 أو 5 ساعات، علشان الترمس يتملّح كويس.
6- عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمون.. وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم حطّي عليه عصير ليمونحمص الشام
المقادير:
1/ 2 كيلو حمص
كمون وملح وشطة
5 ثمرات طماطم مبشورة
3 فصوص ثوم مفرومين
بصلة صغيرة
ليمون
الطريقة:
1- اغسلي الحمص كويس وانقعيه في الميه لمدة من 8 : 10 ساعات علشان يبقى أسهل في التسوية.
2- اغلي ميه وحطّي فيها الحمص ومعاها الثوم المفروم والطماطم المبشورة والبصل المبشور.
3- سيبيه على نار هادية لمدة نصف ساعة، ولما تحسّي إنه دخل في السوا، حطّي عليه ملح وكمون وشطة، وعند التقديم حطّي عليه عصير ليمون.. وبالهنا والشفا.
وبكده تكون خلصت وصفاتنا النهارده..
نتمنى لكم جميعا يوم سعيد،،،
المقادير:
4 رنجات
بصلة
1/ 4 كوب خل
1/ 4 كوب ميه
ملح وفلفل أسود
2 ملعقة مسطردة
فلفل ملون مفروم صغير
1/ 2 حزمة شبت مفرومة
الطريقة:
1- أول حاجة هتنقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق علشان تنزل الميكروبات.
2- نظّفي الرنجة وانزعي منها السلسلة والجلد والرأس والذيل، واقسميها نصفين.
3- قطّعي البصل حلقات رفيعة ورصّيها فوق الرنجة.
4- اخلطي الخل والميه والفلفل الملوّن المفروم والشبت المفروم والفلفل الأسود والمسطرده واطبخيهم على النار لمدة 6 : 8 دقائق.
5- سيبي الخليط ده يبرد وصبّيه على الرنجة وغطّيها وحطيها في الثلاجة مدة كافية علشان الرنجة تتشرّب الصوص، وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونسرنجة بالكريمة
المقادير:
4 رنجات
2 بصل
ليمونة
1/ 2 كوب زيت
كوب كريمة طهي
ملعقة صغيرة سكر
3/ 4 كوب عصير ليمون
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وبعدين نظّفيها واخليها.
2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.
3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.
4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.
5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.
6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
*******************
رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليطرنجة بالخل والسكر
المقادير:
4 رنجات
كوب خل
كوب سكر
2 ثمرة جزر
بصلة صغيرة
1 و 1/ 2 كوب ميه
فلفل أسود وأبيض
2 ملعقة صغيرة مسطردة
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة.
2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.
3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.
4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.
5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.
*******************
اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيه على السلطةسلطة الرنجة
المقادير:
2 ثمرة جزر
2 ثمرة بنجر
خيار مخلل
فلفل أبيض
حبة بصل صغيرة
رنجة متوسطة مخلية
2 ثمرة بطاطس متوسطة
لعمل الصوص:
كوب كريمة أو زبادي
ملعقة عصير ليمون
2 ملعقة عصير بنجر
سكر
ملح
الطريقة:
1- اسلقي البطاطس والجزر في حلة، واسلقي البنجر في حلة تانية.
2- قشّريهم وقطّعيهم مكعبات أو أي شكل تحبيه، ومعاهم البصل والخيار المخلل والرنجة واخلطيهم مع بعض.
3- اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيها على السلطة، وحطّي عليها مكعبات البنجر قبل التقديم على طول.. وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم حطى عليه زيت واعصري عليه ليمون وقدّمي معاه عيش محمصمعجون الرنجة
المقادير:
كيلو رنجة
1/ 2 كوب طحينة
3 ثمرات طماطم
2 فلفل حامي
كمون وشطة
عصير ليمون
بصلة صغيرة
زيت وخل
الطريقة:
1- اسلقي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقيقة علشان تقتلي الميكروبات والبكتيريا.
2- نضّفيها وانزعي منها الشوك والجلد واخليها تماما وقطّعيها قطع صغيرة.
3- قطّعي عليها البصل والطماطم والفلفل وحطّي معاهم الطحينة والخل والكمون والشطة واضربيهم في الخلاط.
4- هيطلع معاكِ معجون رنجة وعند التقديم حطي عليه زيت وعصير ليمون، وقدّمي معاه عيش محمص.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة:
ممكن تحطّي معاها البطارخ، وممكن تعملي البطارخ بالطريقة دي لوحدها من غير رنجة.
*******************
عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمونبعد ما خلصنا وصفات الرنجة، هنعرف مع بعض إزاي نحضّر الترمس وحمص الشام..
الترمس
1- كل اللي عليكِ إنك تشتري الترمس من عند أي عطار، بس خلّي بالك، لأن فيه نوعين من الترمس؛ نوع بلدى ونوع مستورد، والطريقة واحدة في الاتنين بس بتفرق في المدة اللي هيحتاج إنه يتنقع فيها، لأن البلدي بياخد وقت أطول.
2- هتجيبي الترمس وتغسليه كويس وبعد كده حطّيه في ميه واغليه.
3- ارفعيه من على النار وسيبيه في الحلة وهو متغطي لمدة ساعة، وبعدين صفّي الميه واشطفيه وحطي له ميه جديدة.
4- سيبيه في الميه لمدة من 2 : 6 أيام حسب نوع الترمس، وطبعا كل يوم تشطفيه وتغيّري الميه.
5- لما تحسّي إنه استوى حطّي شوية ملح في الميه وسيبيه 4 أو 5 ساعات، علشان الترمس يتملّح كويس.
6- عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمون.. وبالهنا والشفا.
*******************
عند التقديم حطّي عليه عصير ليمونحمص الشام
المقادير:
1/ 2 كيلو حمص
كمون وملح وشطة
5 ثمرات طماطم مبشورة
3 فصوص ثوم مفرومين
بصلة صغيرة
ليمون
الطريقة:
1- اغسلي الحمص كويس وانقعيه في الميه لمدة من 8 : 10 ساعات علشان يبقى أسهل في التسوية.
2- اغلي ميه وحطّي فيها الحمص ومعاها الثوم المفروم والطماطم المبشورة والبصل المبشور.
3- سيبيه على نار هادية لمدة نصف ساعة، ولما تحسّي إنه دخل في السوا، حطّي عليه ملح وكمون وشطة، وعند التقديم حطّي عليه عصير ليمون.. وبالهنا والشفا.
وبكده تكون خلصت وصفاتنا النهارده..
نتمنى لكم جميعا يوم سعيد،،،
رد: 5 وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم
حلو كتير والله يا شيماء حببتينى فى الرنجه بصراحه تسلم ايدك بجد
nora- عضو مؤسس
- الموقع : مشرفة قسم مطبخ المصري
عدد المساهمات : 783
نقاط : 1552
تاريخ التسجيل : 08/04/2011
رد: 5 وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم
nora كتب:حلو كتير والله يا شيماء حببتينى فى الرنجه بصراحه تسلم ايدك بجد
و الله يا نورا انا باكلها من السنة للسنة كل سنة مرة و الله
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الرنجة بالطحينة
» اصل عيد شم النسيم
» افتكاسات في الصميم.. لتلوين بيض شم النسيم
» مجموعة بيور سكين مجموعة مميزة في كتالوج اكتوبر (10) 2011
» ايس كريم بالفراولة (شم النسيم بقي )
» اصل عيد شم النسيم
» افتكاسات في الصميم.. لتلوين بيض شم النسيم
» مجموعة بيور سكين مجموعة مميزة في كتالوج اكتوبر (10) 2011
» ايس كريم بالفراولة (شم النسيم بقي )
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين يوليو 31, 2017 5:35 pm من طرف angelsonia
» كتالوج اوريفليم اغسطس 2017
الإثنين يوليو 31, 2017 12:25 pm من طرف شيماء عادل
» عرض الصيف من اوريفليم لشهر يوليو 2017 خصومات تصل ل 65 %
الأربعاء يوليو 12, 2017 3:46 pm من طرف شيماء عادل
» كتالوج اوريفليم يوليو 2017
السبت يوليو 01, 2017 11:43 am من طرف شيماء عادل
» كتالوج اوريفليم يونية 2017 كتالوج رمضان
الخميس يونيو 01, 2017 9:18 am من طرف شيماء عادل
» تخفيضات تصل الي 70 % من 16 /5 حتي 31 / 5 / 2017 من اوريفليم
الإثنين مايو 15, 2017 12:30 pm من طرف شيماء عادل
» مسابقة عروس اوريفليم لشهر مايو 2017
السبت مايو 06, 2017 9:29 am من طرف شيماء عادل
» كتالوج اوريفليم مايو 2017 كتالوج العروسة
الأحد أبريل 30, 2017 5:41 pm من طرف شيماء عادل
» برنامج الترحيب و العضوية و برنامج العضو القديم ( برنامج الولاء )و برنامج ال VIP و برنامج العضو الراعي لشهر مايو 2017 من اوريفليم برنامج اكثر من رائع
الأحد أبريل 30, 2017 4:41 pm من طرف شيماء عادل
» وصفات بيتوتيه لتطويل الشعر
الجمعة أبريل 21, 2017 4:12 pm من طرف شيماء عادل
» شوفي علي الطبيعة درجات طلاء اظافر كولور بوكس Oriflame Colourbox Nail Polish
الخميس أبريل 20, 2017 5:17 pm من طرف شيماء عادل
» شوفوا عرض اوريفليم علي 3 شنط احلي من بعض بالصور الكتييييير
الإثنين مارس 27, 2017 11:40 am من طرف شيماء عادل
» هدايا فورية علي 100 و 200 نقطة غدا 9/3/2017 من اوريفليم
الأربعاء مارس 08, 2017 2:50 pm من طرف شيماء عادل
» تعرف على أسرار جسمك من خلال خريطة قدميك
الإثنين مارس 06, 2017 3:57 am من طرف شيماء عادل
» تعرف على السبب الذي يجعلك تشعر بالعطش بعد تناول البيتزا
الإثنين مارس 06, 2017 3:55 am من طرف شيماء عادل
» مشاهدة و تحميل كتالوج اوريفليم مارس 2017 كتالوج عيد الام
السبت مارس 04, 2017 8:38 am من طرف شيماء عادل
» برنامج الترحيب و العضوية و برنامج العضو القديم ( برنامج الولاء ) و برنامج العضو الراعي لشهر مارس 2017 من اوريفليم برنامج اكثر من رائع بمناسبة عيد الام
الثلاثاء فبراير 28, 2017 3:43 pm من طرف شيماء عادل
» مجموعة الشعر في عرض اكسسورات ابريل بالصور
السبت فبراير 11, 2017 4:39 pm من طرف شيماء عادل
» عرض عيد الحب من اوريفليم خصومات تصل الي 70 % من يوم 12-2 حتي 28-2 و حتي نفاذ الكميه
السبت فبراير 11, 2017 1:57 pm من طرف شيماء عادل
» بث مباشر لمبارة مصر و الكاميرون اكثر من رابط
الأحد فبراير 05, 2017 10:23 am من طرف شيماء عادل
» ريفيو بالفيديو عن سكرب و كريم تفتيح اسنشيال من اوريفليم
الأربعاء فبراير 01, 2017 5:44 pm من طرف شيماء عادل
» بث مباشر لمبارة مصر و بوركينا فاسو اكثر من رابط
الأربعاء فبراير 01, 2017 10:21 am من طرف شيماء عادل
» يوجد لدينا جميع منتجات اوريفليم بالقاهره
الثلاثاء يناير 31, 2017 5:28 pm من طرف sandy ahmed
» صور علي الطبيعة لبعض منتجات كتالوج اوريفليم فبراير 2017 كتالوج الفلانتين
الثلاثاء يناير 31, 2017 5:16 pm من طرف شيماء عادل
» شوفي علي الطبيعة شنطة عيد الحب من اوريفليم المتوفرة في كتالوج فبراير 2017 كتالوج الفلانتين
الثلاثاء يناير 31, 2017 4:42 pm من طرف شيماء عادل
» برنامج الترحيب و العضوية و برنامج العضو القديم ( برنامج الولاء ) و برنامج ال VIP لشهر فبراير 2017 من اوريفليم برنامج اكثر من رائع
الثلاثاء يناير 31, 2017 3:23 pm من طرف شيماء عادل
» عرض شهر فبراير 2017 التحفيزي للاعضاء الجدد و القدامي في اوريفليم من العضو الراعي شيماء عادل
الثلاثاء يناير 31, 2017 11:53 am من طرف شيماء عادل
» عرض مصاريف الخدمة في الفروع لشهر فبراير 2017 من اوريفليم
الثلاثاء يناير 31, 2017 9:13 am من طرف شيماء عادل
» عرض الشحن لشهر فبراير 2017 من اوريفليم
الثلاثاء يناير 31, 2017 9:09 am من طرف شيماء عادل
» مواعيد حفلات نزول الكتالوج و ايام جلسات العناية بالبشرة لشهر فبراير 2017 من اوريفليم
الثلاثاء يناير 31, 2017 9:02 am من طرف شيماء عادل