اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل
اوريفليم لكل مصر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ Empty الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

مُساهمة من طرف nora الأحد أكتوبر 09, 2011 9:28 am

المقادير
دجاجتان منزوعتا الجلد ومقطعتان
3 علبة لبن زبادي
2 حبة بصل
5 فصوص ثوم
البهارات (قرفة ، قرنفل ، هيل ، كركم ، شطة حمراء ، زعفران)
3 كاسات رز


الطريقة
يتبل الدجاج باللبن الزبادي مع قرفة وقرنفل وهيل وملح ويترك لمدة ساعة. .
تحمر بصلتين متوسطتين الحجم مقطعتين شرائح حتى تصبح ذهبية اللون ويوضع عليه الثوم ثم يـرفع .
مــن على النار ويصفى من الزيت. .
يوضع نصف البصل في قدر ويضاف إليه مسحوق الكركم والملح والشطة الحمـراء مع ملعقة .
من الزيت ثم توضع عليها خلطة الدجاج ويوضع الجميع على نار هادئة حتى ينضج. .
يسلق الرز نصف سلق ثم توضع طبقة من الرز فوق خلطة الدجاج وفوقها نصف البصل .
المتبقي ثم توضع طبقة رز أخرى ويوضع عليها الزعفران بعد أن يحل بالماء ويغطى جيداً .
ويترك على نار هادئة. .
يقلب القدر على صحن دائري وتزين باللوز والزبيب والفلفل الأخضر. .



nora
عضو مؤسس
عضو مؤسس

الموقع : مشرفة قسم مطبخ المصري
عدد المساهمات : 783
نقاط : 1552
تاريخ التسجيل : 08/04/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ Empty رد: الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

مُساهمة من طرف marinaroro الأحد أكتوبر 09, 2011 3:59 pm

الله عليكى يا نورا تسلم ايديكى بجد جوعتينى مع انى لسة واكله ههههههههههههههههههههه zz
بس عايزة اسألك سؤالين 1/ يعنى اية هيل؟
2/ ازاى اسلق الرز نص سلقة؟
وميرسى على تعبك يا قمر
marinaroro
marinaroro
عضو مؤسس
عضو مؤسس

الموقع : مديرة مبيعات اوريفليم لكل مصر في بني سويف
عدد المساهمات : 325
نقاط : 374
تاريخ التسجيل : 13/09/2011
العمر : 32

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ Empty رد: الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

مُساهمة من طرف nora الإثنين أكتوبر 10, 2011 5:10 am

شكرا ليكى يا جميل بصى يا قمر الهيل بمعنى حبهان وبالنسبه للرز متخليهوش مستوى قوى يعنى يتسلق لحد ما يبقى نص سوا لانه هيكمل سواه فى الاخر على نار هاديه واى خدمه يا قمر

nora
عضو مؤسس
عضو مؤسس

الموقع : مشرفة قسم مطبخ المصري
عدد المساهمات : 783
نقاط : 1552
تاريخ التسجيل : 08/04/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ Empty رد: الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

مُساهمة من طرف شيماء عادل الإثنين أكتوبر 10, 2011 12:13 pm

nora كتب:المقادير
دجاجتان منزوعتا الجلد ومقطعتان
3 علبة لبن زبادي
2 حبة بصل
5 فصوص ثوم
البهارات (قرفة ، قرنفل ، هيل ، كركم ، شطة حمراء ، زعفران)
3 كاسات رز


الطريقة
يتبل الدجاج باللبن الزبادي مع قرفة وقرنفل وهيل وملح ويترك لمدة ساعة. .
تحمر بصلتين متوسطتين الحجم مقطعتين شرائح حتى تصبح ذهبية اللون ويوضع عليه الثوم ثم يـرفع .
مــن على النار ويصفى من الزيت. .
يوضع نصف البصل في قدر ويضاف إليه مسحوق الكركم والملح والشطة الحمـراء مع ملعقة .
من الزيت ثم توضع عليها خلطة الدجاج ويوضع الجميع على نار هادئة حتى ينضج. .
يسلق الرز نصف سلق ثم توضع طبقة من الرز فوق خلطة الدجاج وفوقها نصف البصل .
المتبقي ثم توضع طبقة رز أخرى ويوضع عليها الزعفران بعد أن يحل بالماء ويغطى جيداً .
ويترك على نار هادئة. .
يقلب القدر على صحن دائري وتزين باللوز والزبيب والفلفل الأخضر. .



c011 c011 c011
شيماء عادل
شيماء عادل
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي

الموقع : مديرة المنتدي
عدد المساهمات : 5692
نقاط : 9094
تاريخ التسجيل : 28/03/2011
العمر : 37

http://www.oriflameforallovereg.com/

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ Empty رد: الارز البريانى رائع ولذيذذذذذذذذذذذذذ

مُساهمة من طرف marinaroro الإثنين أكتوبر 10, 2011 12:22 pm

nora كتب:شكرا ليكى يا جميل بصى يا قمر الهيل بمعنى حبهان وبالنسبه للرز متخليهوش مستوى قوى يعنى يتسلق لحد ما يبقى نص سوا لانه هيكمل سواه فى الاخر على نار هاديه واى خدمه يا قمر

ميرسى يا نورا كتير تعبتك مع
ايا يا حبيبتى
marinaroro
marinaroro
عضو مؤسس
عضو مؤسس

الموقع : مديرة مبيعات اوريفليم لكل مصر في بني سويف
عدد المساهمات : 325
نقاط : 374
تاريخ التسجيل : 13/09/2011
العمر : 32

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى