اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اوريفليم لكل مصر
اهلا وسهلا ومرحبا بك فى اوريفليم لكل مصر
نساعدك فى عمل عضويات اوريفليم وانتى فى منزلك وايضا تمتعى بالموضوعات الحصريه عن اوريفليم وطريقة العمل معها سيصلك كل ما هو جديد وحصرى من اخبار وعروض ومواعيد
تسعدنا جدا زيارتك ويشرفنا تسجيلك معنا فى المنتدى
اضغط على زر اشتراك او اتصل علي 01224046133
مع تحيات
اسرة المنتدى
شيماء عادل
اوريفليم لكل مصر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي Empty بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي

مُساهمة من طرف رونزا محمد السيد السبت يوليو 30, 2011 9:56 pm

انا جبتلكم طريقه المخلل الزيتون الاخضر بجد ماما بتعمله وهمي وهمي ولما بأكله مش بيعجبني اي مخلل غيره ، يارب يعجبكم ياااارب



المقادير




1 كيلو زيتون اخضر تفاحي ( لازم تتاكدو من نوعه تفاحي ام عزيزي لانه يختلف في التسويه التفاحي تسويته اسرع من العزيزي والعزيزي بيكون رفيع مش شكل التفاحي )




نصف كيلو ليمون ويتم عصره







مقدار من الكرفس ( الكميه الي تحبيها )







مقدار من الجزر المبشور ( الكميه الي تحبيها )







مقدار من الثوم مقطع قطع صغيره ( الكميه الي تحبيها )







مقدار من الفلفل الحار الاخضر ( الكميه الي تحبيها ) علي حسب الرغبه








مقدار من المياه المالحه حتي تملئ البرطمان في النهايه



تعالو نشوف الطريقه



الطريقة



*يتم شق الزيتون علي حسب الحبه لو كبيره يتم شقها ثلاثه شقوق بالطول او الحبه صغيره تكون شقتين فقط وذلك حتي تستوي بسرعه اكثر وتتشرب من الخلطه الموجوده ، بعد شق الزيتون نضعه في ماء وننقعه بالماء لمده ثلاثه ايام مع تغير الماء في اليوم الواحد مرتين وذلك حتي تنزل مراره الزيتون ويكون سواه افضل



واليكم الصوره توضح الشقوق والنقع







* يتم غلي كميه مناسبه من الماء ثم بعد غليها نتركها حتي تبرد ثم نقوم بتمليحها بالملح اللازم ( ضعي الكميه المناسبه من الملح حتي تحدق المياه ) ، فائده غلي المياه هي منع ظهور الريم فوق الزيتون



* يتم تحضير البرطمان وننظفه ثم نقوم بوضع بعض حبات الزيتون ثم نضع راق مخلط من الفلفل الاخضر والكرفس والجزر والثوم ثم نضع مره اخري الزيتون ثم نكرر نفس العمليه نضع خليط من الكرفس والجزر والثوم والفلفل
اليكم الصوره من فوق البرطمان







بعد الانتهاء من الخطوات السابقه







*يتم وضع عصير الليمون علي كل الخليط الموجود بالبرطمان وكذلك المياه المالحه حتي تغضي فقط الخليط كله ، بالنهايه نضع قشور الليمون المعصور ونضع نقطتين زيت وذلك لعددم ظهور الريم ايضا ويتم غلق البرطمان جيدا جيدا ، وكل فتره يتم تقليب البرطامان حتي تدخل الخلطه اكثر ببعضها



لايتم فتح البرطمان نهائيا قبل مده التسويه المطلوبه والمده هي من 10 أيام لأسبوعين
وبالهناء والشفاء :face:


رونزا محمد السيد
عضو نشيط
عضو نشيط

عدد المساهمات : 41
نقاط : 74
تاريخ التسجيل : 30/05/2011
العمر : 42

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي Empty رد: بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي

مُساهمة من طرف boosybas السبت أغسطس 20, 2011 5:22 pm

بما اننا في موسم الزيتون الاخضر تعالو نشوف بنخللوا ازاي 28812039
boosybas
boosybas
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي

عدد المساهمات : 463
نقاط : 687
تاريخ التسجيل : 03/04/2011
العمر : 37

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى